Čo ochutnať
Miestna gastronómia je ovplyvnená predovšetkým arabskou, španielskou a francúzskou kuchyňou. Základom je bravčové mäso, zemiaky, strukoviny a kapusta. Južná časť krajiny a pobrežie stavajú na rybách a ostatných plodoch mora, ako prílohy sa podávajú zemiaky, ryža a zeleninové šaláty s olivovým olejom.
Bacahau – treska, miestna najtypickejšia ryba
Pescada grelhado – grilovaný hejk
Bifé de atúm – smažené filety z tuniaka
Sardinhas assadas – grilované sardinky, ľudové jedlo
Arroz de Marico – veľká, no drahšia lahôdka, dusená ryža s plodmi mora
Cataplana – škľabky dusené v olivovom oleji v špeciálnej panvici spolu s paprikami, cibuľou, paradajkami a korením, špecialita z Algarve
Portské víno – slávne dezertné víno