Jahňacie, baranie alebo teľacie mäso – pečené na ražni, prípadne na žeravom uhlí pod pokrievkou (to platí najmä v severnej časti krajiny).
Teľacie smažené rezne – teľací plátok plnený šunkou a syrom, obaľovaný a smažený v trojobale.
Ryby – na grile, dusené s paradajkami a ďalšími prísadami, ale tiež napríklad len jednoducho varené. Plody mora – t. j. rôzne hlavonožce, lastúrniky, raky či iné morské živočíchy. Sépie a chobotnice sa smažia nakrájané na kúsky alebo sú súčasťou rizota. Ako súčasť tzv. čierneho rizota (crni rižot) je možné ochutnať napr. sépie (sipa), iné rizoto býva s chobotnicami (hobotnica) alebo s kalmármi (lignje). Dobré sú aj kalmáre nakrájané na prúžky a osmažené.
Pršut – bravčová šunka údená v dyme otvoreného ohniska a sušená prúdiacim vzduchom.
Pljeskavica, Cevapi – mleté mäso pripravované na grile