Čo ochutnať
Mezze: tým sa začína stolovanie. Skladá sa z malých jedál, pikantných omáčok a nakladanej zeleniny.
Hummus: nátierka z vareného cícera, oleja a tahini pasty.
Fúl: pokrm z bôbov s citrónovou šťavou, bylinkami a olejom.
Éš: tunajší chlieb, mäkký a nadýchaný. Slúži ako hlavná príloha k omáčkam.
Košari: zmes cestovín, ryže, šošovice, paradajkovej omáčky a cibuľky.
Kofta: robí sa z koreneného mletého mäsa, ktoré sa pomaly griluje na ihlici.
Wara aanab: hroznové listy plnené ryžou a niekedy aj sekaným mäsom.
Pilav: ryža opražená na oleji s cibuľou, ktorá je zaliata vývarom. To celé sa dusí do mäkka. Existujú rôzne obmeny tohto jedla, a to pridávaním rôznych mias a zeleniny.
Kushari: cestovinový pokrm s orechmi, ryžou, hráškom, orestovanou cibuľou a paradajkovou omáčkou.
Kabáb halla: baraní guláš s rascou.
Kunáfa: koláč z jemných, do chrumkava upečených rezancov s medom a s orechmi.